Ukrainskt genombrottsförsök vid Leninskoje i södra Donbass

17 oktober 2016. Ukrainska armén gick idag till attack på det södra frontavsnittet i Donbass vid byn Leninskoje. Samtidigt har Kiev-styrkorna inlett en beskjutning av byn Sachanka (de båda byarna ligger i Novoazovsk-distriktet).

ukrainskt_artilleriEfter förberedande artilleri- och granatkastarbeskjutning gjorde fienden idag ett nytt försök att med en styrka på upp till ett kompani bryta igenom våra ställningar i trakten av byn Leninskoje. Striden pågår, fienden lider förluster, fem ukrainska soldater har dödats, 10 har sårats”, – meddelar Donetskrepublikens operativa kommando.

Samtidigt meddelade myndigheterna i Novoazovsk-distriktet att granatkastarbeskjutning hade inletts mot byn Sachanka, som ligger i närheten av Leninskoje.

Beskjutningen av Sachanka inleddes klockan åtta på morgonen med hjälp av granatkastare och handeldvapen”, – sade chefen för den lokala administrationen Anatolij Janovskij.

Det är för närvarande oklart om några personer eller byggnader har skadats i attacken.

Russkaja vesnas källor uppgav också att ytterligare en strid utspelade sig under morgonen den 17 oktober i Avdejevkas industriområde.

Oleg Mezjuev

Källa: http://rusvesna.su/news/1476693146

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s