USA tänker överföra 8000 Daesh-soldater från Irak till Syrien för att erövra Palmyra och Deir ez-Zor

18 oktober 2016. 11 oktober besökte den amerikanske generalen Joseph Futtel Saudiarabien, där han mötte landets inrikesminister Muhammad bin Nayef och en grupp saudiska underrättelseofficerare.

Under mötet utarbetade man en plan som går ut på att flera tusen Daesh-terrorister skall överföras från Irak till Syrien.

syrianoppositionNyhetssajten Russkaja vesna har samtalat med en militärkälla som har berättat följande för dem.

Enligt general Futtels och de saudiska militärernas planer kommer kortvariga strider att iscensättas vid staden Mosul i Irak varefter Daesh soldater kommer att lämna staden tillsammans med sina familjemedlemmar och under amerikanskt beskydd bege sig i riktning mot den irakisk-syriska gränsen. Terroristerna skall vidare förflytta sig längs gränsen och korsa den i trakten av den syriska staden al-Khanji.

Terroristerna kommer sedan att dela upp sig i två grupper och bege sig i riktning mot staden Deir ez-Zor (en av grupperna via byn Markadah, den andra i riktning mot byn Sur) som de sedan skall inta. Efter Deir ez-Zors fall skall terroristerna, enligt USA:s planer, bege sig vidare för att även erövra staden Palmyra.

När terroristerna går över gränsen och börjar närma sig den syriska regeringsarméns ställningar är det enligt planen tänkt att deras familjemedlemmar skall gå i främsta ledet, bakom dem kommer sedan Daesh soldater.

Enligt den amerikansk-saudiska överenskommelsen skall terroristerna åtföljas av en grupp på 100 amerikanska underrättelseofficerare och marininfanteri, samt även av amerikanska markstridskrafter, kurdiska självförsvarsstyrkor och saudiska spetsnaz-trupper, beväpnade med luftvärnsrobotar av typen ”Stinger” och pansarvärnsrobotar av typen ”Javelin”. Den ”medföljande” gruppen har tre pontonbroar till sitt förfogande för att kunna ta sig över floden Eufrat.

Det har vidare blivit känt att utländska underrättelsetjänster kommer att bistå Daesh även efter gränsövergången och i samband med stormningen av Deir ez-Zor. För närvarande finns det redan en bas vid den syriska gränsen, varifrån spanings- och attackdrönare skickas iväg dagligen på olika uppdrag,

Förutom det har man också byggt upp en bas 60 km nordväst om Saudiarabiens huvudstad Riyadh, där man tränar terrorister av syrisk nationalitet, som har kommit till Saudiarabien via Jordanien. Dessa instrueras av officerare från USA:s, Frankrikes, Turkiets och Saudiarabiens specialstyrkor.

Huvudmålen med den amerikansk-saudiska planen är följande:

1. Det är tänkt att erövringen av städerna Deir ez-Zor och Palmyra skall omintetgöra alla tidigare framgångar som Ryssland och den syriska regeringen har uppnått i kampen mot Daesh och terrorismen i stort.

2. Man ska vidare försvaga och underminera den internationella allmänhetens förtroende för Rysslands och Syriens politik samt demonstrera att de inte klarar av att bekämpa Daesh och den internationella terrorismen.

3. Man vill också miskreditera den sittande syriska regeringen inför hela världen samt visa för alla att den syriska krisen inte kan lösas politiskt.

Den nya amerikansk-saudiska planen visar tydligt att ledarna i Washington inte är intresserade av att få slut på den s.k. ”arabiska våren” och motabetar kampen mot den internationella terrorismen.

Svensk text av Oleg Mezjuev

Källa: http://rusvesna.su/news/1476777685

2 kommentarer

  1. Om Ryska och Syriska styrkor vet var legoknektarna tänker gå in borde regeringen och deras allierade sätta in massiva bombattacker Nog finns det väl motmedel mot gamla Stinger robotarDet finns ju rapporter om att delar av flottstyrkan i Beringshav är på väg mot Medelhavet. En sak är fullständigt klar!! USA:S legoknektar skall inte ges en enda möjlighet att ingripa i striderna i Syrien Går det inte på annat sätt så använd taktiska missiler. Där går gränsen. NO PASARAN!!

    Gilla

    • Jag tycker att gränsen för USA-s invasioner har nåtts för länge sedan dom drar i trådarna bakom kulisserna och gör så fortfarande för att få ut mesta möjliga vinning för USA – istället borde man respektera varje lands självständighet mötas och diskutera olika saker och inte utnyttja landets rikedomar bara och sen dra därifrån och lämna dom i sticket som kolonialmakterna gjorde t.ex. i många länder i Afrika. Detta kallas för respekt för människor och andra länders suveränitet !

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s