Ryssland betraktar inte längre South Stream som ett alternativ

Ryssland har inga planer på att återuppta projektet South Stream, sade chefen för ryska energiministeriet Aleksandr Novak.

Vi för inga diskussioner kring South Stream och det finns inga planer på att återuppta det projektet”, – sa Novak till journalisterna.

SouthStreamNovak

På grund av EU:s okonstruktiva inställning förklarade Ryssland i december 2014 att alla arbeten kring gasledningen South Stream skulle upphöra och att man skulle satsa på en gasledning till Turkiet (s.k. Turkish Stream). South Stream var tänkt att dras via Bulgarien, Serbien och Ungern.

På sistone har en rad europeiska länder talat om möjligheten att blåsa nytt liv i det nedlagda projektet.

Bland annat sade Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó i slutet av februari i en intervju till den ryska nyhetskanalen RIA Novosti att Budapest var mycket intresserat av det projektet. Ryske handelsattachén i Bulgarien Igor Ilingin sade i februari att South Stream kan eventuellt komma att förverkligas, men gav inga närmare detaljer om det.

Gazproms biträdande chef Aleksandr Medvedev har tidigare noterat Bulgariens vilja att återuppta byggandet av South Stream.

Svensk text: Oleg Mezjuev

Källa: http://rusvesna.su/news/1489166596

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s