Cornucopias Lars Wilderäng sprider uppenbara lögner om Ryssland varpå han censurerar och blockerar kritiska röster

Lars Wilderängs “expertblogg” Cornucopia försökte den 8 april håna det ryska luftvärnsförsvaret i Syrien efter USA:s lömska Tomahawk-attack mot flygplatsen Shayrat, som genomfördes på morgonen den 7 april.

CornucopiaPantsyrStöd_001CornucopiaPantsyrStöd_002

Cornucopia inleder pompöst med följande konstaterande:

Rysslands modernaste luftvärn klarade inte av Tomahawk-robotar

Rysslands modernaste närskyddsluftvärn, SA-22 Greyhound (rysk beteckning Pantsir S1) klarade inte av att försvara den syrisk-ryska flygbasen mot amerikanska Tomahawk-kryssningsrobotar. Tvärt om finns nu film på sprängda SA-22 Greyhound.”

Vidare i texten ges närmare förklaring till den teorin:

Klockan 3:30 in i ovanstående propagandafilm ser man minst en sprängd luftvärnslastbil SA-22 Greyhound. Det syns på att det är en Kamaz 6560-lastbil, men fyra stödben som ska stabilisera lastbilen när luftvärnet ska användas. Två av stödbenen syns på det omkullvräkta vraket.”

Det räcker faktiskt med det! Låt oss ta en närmare titt på vad Cornucopia (Lars Wilderäng) presenterar i form av fakta.

Tittar man på lastbilen som ligger omkullvält så ser man att de främre stödbenen sitter MELLAN de främre hjulparen. På en Pantsir S1 (SA-22 Greyhound) sitter de främre stödbenen BAKOM de båda främre hjulparen.

SönderskjutenLastbilPantsirS1StödbenRedan här är Cornucopias (läs: Wilderängs) teori punkterad och helt slagen i spillror. Men vi tar och studerar fallet vidare.

Den förstörda lastbilen ser inte heller ut att vara en KaMAZ 6560, utan snarare en MERCEDES-BENZ Axor 4140. Och sådana Mercedes-lastbilar används just av den syriska armén (se bifogade bilder som visar just sådana lastbilar med syrisk utrustning på).

Vad vi ser på det av USA attackerade flygfältet Shayrat är förmodligen en syrisk servicelastbil av något slag, alternativt en uppskjutningslastbil för den taktiska missilen Maysalun, som är en kopia av den iranska Zelzal-2.

SyriskStödPVO_001SyriskStödPVO_002SyriskStödPVO_003SyriskStödPVO_004Att de svenska propagandisterna aldrig lugnar ner sig med sina uppenbart genomskinliga lögnförsök. Den här gången har Cornucopia gjort bort sig rätt rejält! Riktigt pinsamt, Lars Wilderäng, riktigt pinsamt!

Men historien tog inte slut i och med det. På kvällen den 8 april postade jag dessa avslöjande fakta i diskussionstråden under Cornucopia-artikeln. I morse syntes nya kommentarer i debatten som Cornucopia har godkänt. Min kommentar var inte en av dem.

Jag postade om inlägget runt kl. 8:30 i morse och tog skärmbilder under postningsprocessen. Inte heller det nya inlägget blev godkänt. Det är uppenbart att det svider i Wilderängs ego att bli avslöjad på det här övertydliga sättet.

CornucopiaBloggScreenshotJag nöjde mig inte med det utan postade även ett twittermeddelande i vilket jag lyfte fram Cornucopias censur av motstridande uppgifter gällande Ryssland. Jag taggade @Cornubot (Lars Wilderäng) för att medvetandegöra honom om att han är under lupp med sin falska information och sin censur. Reaktionen lät inte vänta på sig. Anti-Euromaidan Swedens twitterkonto är numera blockerat av Lars Wilderäng, vilket betyder att jag inte kan läsa @Cornubots twitterflöde.

AEMS-twitterCornucbotSammataget har vi alltså:

 1. lögner om Ryssland, som Lars Wilderäng (Cornucopia-bloggen) medvetet sprider till sina svenska följare;

2. censur av kritiska röster, då avslöjande och korrekt information inte godkänns av Cornucopia (Lars Wilderäng);

3. blockering av kritiker som försöker påpeka det här via andra kanaler – Lars Wilderäng blockerar kritiska röster även på Twitter.

Vad har Lars Wilderängs för trovärdighet kvar efter det här? Det är upp till var och en som läser det här att bedöma.

CornucopiaTwitterBlockering

Slutligen: den amerikanska attacken mot flygbasen Shayrat var ett militärt fiasko – endast 23 av de avfyrade 59 Tomahawk-missilerna nådde sina mål. Skadorna blev ganska mediokra. De 59 missilerna kostade USA:s skattebetalare i runda tal 85-100 miljoner dollar att använda. Resultat: 7 döda syriska värnpliktiga, man lyckades förstöra ett materielförråd, en matsal, en utbildningslokal, en radiostation, en radaranläggning och 6 förstörda äldre flygplan (som stod i hangar) vars totala kostnad i dagens värde knappast överstiger mycket mer än 15 miljoner dollar. Man har alltså spridit ca 70 miljoner dollar för vinden. Inte speciellt lysande av världens största krigsmakt.

Oleg Mezjuev

Källor:

http://cornucopia.cornubot.se/2017/04/rysslands-modernaste-luftvarn-klarade.html

https://www.youtube.com/watch?v=LfWcXkgyzio

https://life.ru/t/%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0/995311/zamakh_na_rubl_pochiemu_amierikanskii_udar_nie_dostigh_tsieli

http://warfiles.ru/show-148861-v-sirii-unichtozhen-ne-pancir-a-drugoy-raketnyy-kompleks.html

https://twitter.com/AntiEuromaidanS/status/850961536986357760

https://twitter.com/AntiEuromaidanS/status/850981389914832896

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s