Ukrainska poliser mördade en man framför hans fru och barn

Natten mellan tisdag och onsdag [23/24 augusti 2016] mördade polisen en ung man i den ukrainska staden Krivoje Ozero, Nikolajev-regionen.

Enligt preliminära uppgifter hade en incident ägt rum hemma hos den mördade mannen tidigare på natten. Mannen hade bråkat med sin fru. Efter bråket gick han ut och lade sig för att sova i sin bil. Frun hade dessförinnan ringt polisen.

Tre poliser kom till platsen. De gick in på gården, drog ut mannen ur bilen och satte på honom handklovar. Efter det kom det ytterligare tre poliser från den regionala polisavdelningen. Mannen misshandlades till döds framför ögonen på hans fru, hans mor och hans två barn.

UkrainskaPoliserMördadeEnMan

Den 31-årige mördade mannen hette Aleksandr Zukerman. Enligt grannarna var familjen välbeställd och levde ett normalt liv. Aleksandr Zukerman beskrivs på ett positivt sätt av grannarna, han var inte känd för att dricka och har inte heller varit inblandad i några bråk tidigare.

Efter mordet samlades omkring 200 lokalbor bredvid den dödes hus, de var ytterligt upprörda över det inträffade. En del i publiken uppmanade folkmassan att storma den regionala polisavdelningen. Folkmassan växte allteftersom, nya personer anslöt sig till den, bland dessa var det många ”ATO-deltagare” [ukrainska soldater som har stridit mot Donbass].

Lokalborna vägrade lämna ut kroppen till polisen för transport till Pervomajsk, där det var tänkt att en rättsmedicinsk undersökning skulle genomföras. De anser att ”hela polisen i Pervomajsk är köpt”.

Oleg Mezjuev

Källa: http://rusvesna.su/news/1472039090

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s