Rysk radar registrerade att Syriens luftrum kränktes av ett turkiskt stridsflygplan

Kränkningen utgör ett grovt brott mot internationell rätt och för med sig svåra konsekvenser, meddelade chefen för den operativa huvudavdelningen vid de ryska väpnade styrkornas generalstab.

Su-24_Syrien

Radarspaningen på flygplatsen Hmaimim utanför Latakia registrerade att Syriens luftrum har kränkts av ett turkiskt stridsflygplan, sade under tisdagen chefen för den operativa huvudstyrelsen vid den ryska generalstaben, generallöjtnant Sergej Rudskoj.

”Händelsen är att betrakta som ett grovt brott mot den internationella rätten som för med sig mycket svåra konsekvenser, samtidigt som den utgör ett direkt brott mot det memorandum, som har slutits med USA och som gäller även andra koalitionsländer inklusive Turkiet, som syftar till att förebygga incidenter och säkerställa flygsäkerheten i den Syriska arabiska republiken”, – sade han.

Under tisdagen sköts ett ryskt bombflygplan av typen Su-24 ner över Syrien. Rysslands president Vladimir Putin har meddelat att planet sköts ner av en ”air-to-air”-missil från ett turkiskt F-16-plan och störtade 4 km från den turkiska gränsen. Rysslands president kallade detta för ”ett knivhugg i ryggen” från de som stödjer terrorismen.

Källa: http://ria.ru/syria_chronicle/20151124/1327743011.html

Oleg Mezjuev

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s