Laurén avslöjar västmakternas önskan angående Ryssland

Russofobin är ett uttryck som fått en allvarlig innebörd sedan en tid tillbaka. Den har ersatt den gamla kommunistskräcken från då det kalla kriget rasade mellan västmakterna med USA i spetsen och Sovjetunionen. När Ryssland var försvagat och styrdes av personer som gick i främst USA:s ledband efter Sovjetunionens sönderfall så var man ganska tillfreds i väst. Man ignorerade att Ryssland hade många problem och att vanligt folk i många fall hade det väldigt svårt. Sådant bryr sig inte västledare om.

Folket i väst lurade man i vanlig ordning med hjälp av media. Ryssen må ha det lite knapert men alla är ändå oerhört nöjda för nu är de befriade från den vedervärdiga kommunismen. Förvisso var inte allt frid och fröjd under kommunismen men det tar inte bort hur det blev efteråt. Sovjetunionen splittrat och Ryssland förändrat. Makthavare mös i Washington och i deras lydstater. Efter en viss tid av att inte riktigt veta vad man skulle göra med NATO och hur man skulle avleda fokus bland befolkningen från inhemska problem så hittade man på kriget mot terrorismen.

Med det menar jag inte det många bland de mer välinformerade borde anta att jag menat. Jag menar med andra ord inte att Washingtons makthavare och deras lojala lydhundar bekrigades. Det borde varit så eftersom det är dom som är de egentliga terroristerna men målet blev den islamistiske terroristen. Fiction regisserad i Washington på nytt. Stora delar av världen stoppade i sig propagandan och svalde utan att ens tugga eller känna efter vad det smakade. Eftersmaken har dock aldrig lämnat någon och den är bitter och förödande.

Trots det så verkar inte särskilt många ha förstått att man gör det igen. Ryssland har förändrats en gång till. Landet har återigen blivit en spelare i den allra högsta ligan. Detta tål inte västmakterna. Därför tar man till propagandamonstret igen. Ryssland måste målas upp som ett stort hot mot oss alla. Sovjetunionen byttes ut mot al-Qaeda, talibaner, Afghanistan, Irak, Khadaffi, Assad m.fl. Otaliga lögner och halvsanningar har folket blivit tvångsmatat med under åren angående dessa länder och ledare.

Rysslands president hamnade i den skaran då han öppet vågade trotsa de självupphöjda i Washington. Putin har sedan en tid tillbaka varit måltavla nummer ett för den vedervärdiga propagandan som västterroristerna spyr ur sig när de känner att deras vision gällande världsordningen är hotad. Putin är den nye Hitler. Han är symbolen för ett enligt väst hotfullt Ryssland. Ett land som styrs med järnhand och där folket är förtryckt. Hoten har haft formen av stridsflygplan som påstås ha agerat på hotfulla sätt. Undervattensfarkoster som i vanlig ordning är där någonstans utan att för den delen synas till. Ryska lagar tolkas lite hur man vill för att kunna framställa dem som odemokratiska och hemmahörande i diktaturer. Lögner och halvsanningar. Nyttiga idioter på olika medier i väst sprider lögnerna om Ryssland lika glatt som man spred lögnerna om exempelvis Irak inför USA:s övergrepp mot det landet. Russofobin skall nötas in till varje pris.

AnnaLenaLauren

Media är i allra högsta grad med och skapar förutsättningar för konflikter. Anna-Lena Laurén är ett exempel på en sådan propagandatuta som uppenbarligen utan eftertanke är villig att i alla fall sätta sin signatur under en artikel som innehåller en hel del saker värda att anmärka på. 1

Hon beskriver hur Rysslands makthavare och naturligtvis främst Putin tar till alla möjliga metoder för att hålla sig kvar vid makten. Det påstås att valfusket är kopiöst. Att lagar som stiftas syftar till att inskränka yttrandefriheten och att makten håller folket i ett järngrepp. Det Laurén också nämner är att Rysslands relation till väst är urusel och att det har bland annat med ”annekteringen” av Krim att göra. Med det gräver hon en grop åt sig själv och dessutom faller hon i den genast. Det har inte skett någon annektering av Krim. Där genomfördes en folkomröstning som med all önskvärd tydlighet visade det alla seriösa bedömmare redan visste om.

Att väst reagerar som de gör på att folket på Krim helt frivilligt valde som en konsekvens av den västregisserade statskuppen i Kiev att förena sig med Ryssland beror naturligtvis på att den händelsen medförde att kuppen inte fullt ut lyckades. Vidare den folkliga resning i Donbass mot kuppjuntan i Kiev och dess dirigenter i Bryssel och Washington var ytterligare smolk i bägaren för de korrupta politikerna i väst. Ryssland ställde sig naturligtvis på den sida som inte valde att alliera sig med nazistiska krafter. Väst valde det motsatta. Det är främst på grund av västs vidriga agerande vad gäller Ukraina och Rysslands mycket ansvarsfulla och logiska motdrag som en dålig relation mellan Ryssland och västmakterna råder.

Lauréns artikel avslutas med att klart peka på vad väst önskar. Hon skriver: ”de vet att det kommer en dag när systemet förändras. Och då kommer Ryssland att behöva en politisk klass.”

Man vill att Ryssland skall förändras en gång till. Man önskar en återgång till tiden under Jeltsin. Man önskar det inte på grund av den anledning som de påstår. Att de vill se ett annat och ett bättre liv för det ryska folket. Om så vore fallet skulle de kapitulera för det faktum att det ryska folket i stort är nöjda med sin president. Dom skulle också ta bort de olagliga sanktioner som drabbar Ryssland.

Ryssland bör se upp från och med nu och en tid framöver. Med stundande val så kan man nästan garantera att väst med USA i spetsen kokat ihop något. Kanske en maidan i Moskva. De har gott om spelpjäser utspridda runtom i världen som ställer upp som väpnad mobb och spjutspets i sådana aktioner. Ryssland bör dock ha lärt sig mycket från kuppen i Kiev. Inför inhemsk seriös opposition skall man naturligtvis visa respekt och låta den bli hörd men man ska inte visa någon som helst pardon för fiktiv ”folklig resning” regisserad från främst Washington. Om något sådant skulle påbörjas i Moskva skulle det med all sannolikhet och förhoppningsvis slås ned ganska omgående och då måste man spåra upp alla skyldiga till högsta toppen på pyramiden även om det så skulle innebära att man får arrestera folk på 1600 Pennsylvania Ave NW, Washington, DC 20500, USA.

Hösten/vintern 2016 och hela 2017 kommer att bli intressant. Förhoppningsvis kommer en avspänning men det ser inte ljust ut. Med ett USA som militariserar Östeuropa på nytt och uppträder alltmer hotfullt både mot Ryssland och Kina och med en retorik genom media angående främst Ryssland som påminner om tidigare förberedelser för någon form av agerande emot främmande makt med syfte att skapa kaos eller för Washington önskvärd förändring så bör man vara redo på det värsta samtidigt som man bör arbeta för och hoppas på det bästa.

Jake Kayzer

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s