Sergej Markov: nynazisterna förbereder ett ryskt Majdan den 19 september

Ryske statsvetaren och medlemmen i Ryska Federationens medborgarkammare Sergej Markov uttrycker en oro över att det pågår förberedelser inför ett ryskt Majdan [statskupp] i Moskva.

Man planerar att sätta planen i verket antingen natten mellan den 18 och 19 september eller under dagen den 19 september. Det är tänkt att tiotusentals PARNAS-anhängare (från Michail Kasianovs parti Folkets frihetsparti) ska ta med sig sina röstsedlar och bege sig till valet i Moskva. Där kommer de att inkvarteras hemma hos sina anhängare.

Natten mellan den 18 och 19 september är det meningen att de skall organisera massprotester i syfte att sätta press på Rysslands centrala valkommission. Den 19 september kommer vidare ett protestmöte organiseras mot ett påstått valfusk.

Dessutom är det meningen att protesterna skall få draghjälp av speciella stöttrupper, vars huvustyrka kommer att bestå av en grupp ryska nationalister, som dyrkar hednatro. Ryska nationalister som är beredda att samarbeta med utländska säkerhetstjänster är få, men de finns.

En nyckelperson i den här aktionen är politikern och nationalistbloggaren Vjatjeslav Maltsev. Han är idag den mest framstående figuren inom PARNAS. Maltsev har goda kontakter med den kände nationalisten Dmitrij Djomusjkin, organisatören av flera s.k. Ryska Marscher. Han står också i kontakt med Jurij Gorskij, som utgör en förbindelselänk till Azov-regementet i Ukraina. Regementets ledare Andrej Biletskij är en krigsförbrytare, nynazist och är liksom de ryska nationalisterna dyrkare av hednatron.

AzovRegiment

Regementet (tidigare bataljonen) Azov genomgår just nu intensiva förberedelser i sydöstra Ukraina. Azov-regementet finansieras inte längre av oligarkerna och lyder inte längre under dem, utan styrs direkt av amerikanerna. Med stor sannolikhet genomgår en del av Azovs soldater träning på någon av PARNAS förläggningar för att senare kunna delta i de kommande Majdan-liknande oroligheterna.

Dock är alla de här grupperna ganska svaga. Det största hotet kommer inte från några tiotals Azov-soldater eller Djomusjkins hednatrofascister, utan från folk inom eliten som har förrått sitt land och som kommer att försöka rida på de här massoroligheterna för att förlama de ryska myndigheterna.

Oleg Mezjuev

Källa: http://rusvesna.su/recent_opinions/1472977688

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s