Folkmilisen i Luganskrepubliken har försatts i stridsberedskap p.g.a. en förväntad ukrainsk offensiv

Folkmilisenheterna i Luganskrepubliken har försatts i stridsberedskap p.g.a. en möjlig aktivisering från de ukrainska styrkornas sida längs kontaktlinjen i Donbass, meddelade under fredagen stabschefen för Luganskrepublikens folkmilis, Igor Jasjtjenko.

Folkmilisen_i_Luganskrepubliken

Jasjtjenko sade att den radikala organisationen ”Högra sektorn” har publicerat ett dokument som skall vara skrivet av det ukrainska försvarsministeriet och adresserat till Ukrainas president Petro Porosjenko, ”i vilket det talas om en offensiv mot Donbass”.

”Sådana handlingar kräver att vi upprätthåller hög stridsberedskap hos våra förband för att kunna bemöta alla eventuella handlingar från de nationalistiska bataljonerna och den ukrainska armén”, – sade Jasjtjenko under fredagens briefing.

Han antog också att förflyttningen av de nationalistiska bataljonerna till kontaktlinjen i Donbass har att göra med Kievs önskan att föra dem längre bort från den ukrainska huvudstaden.

I Luganskrepubliken utesluter man inte heller att det utökade antalet nationalistiska bataljoner kan komma att provocera fram konflikter mellan den ukrainska armén och radikalerna.

Källa: http://rusvesna.su/news/1450439565

Oleg Mezjuev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s