Ska Sverige gå med i NATO för att skydda Baltikum?

Sverige ska gå med i NATO för att skydda Baltikum brukar många NATO-förespråkare säga. De drar nog till med det för att de inte kan komma på någon egentlig anledning till varför Ryssland skulle vilja anfalla Sverige just för Sveriges skull. Vad saknar Ryssland som Sverige har? Till priset av vad ett krig kostar har Sverige inget alls som Ryssland skulle vilja ha.

WallströmStoltenbergHur står sig egentligen argumentet om att Sverige skall med i NATO för att skydda Baltikum? Inte alls naturligtvis eftersom Balterna tyvärr redan är med i NATO. Om det nu är så enligt NATO-förespråkarna att balternas medlemskap i NATO inte avskräcker Ryssland så undrar man ju vad som skulle vara så betryggande för Sverige att gå med i NATO?

Då säger en del att om Ryssland tar Sverige och Baltikum kan NATO inte nå Ryssland. Det är inte medeltid längre. USA kan nå Ryssland från alla håll och kanter oavsett vad Ryssland erövrar. Problemet för NATO är egentligen att Ryssland inte vill erövra särskilt mycket medan NATO ständigt vill expandera. Man har gjort det i Ukraina genom en statskupp och efterföljande krig som man ligger bakom, som har orsakat stort civilt lidande.

Ryssland har ju inte alls agerat som väst vill. Man har inte svarat på de provokationer man har utsatts för och desperationen i väst är stor. Lögner om Ryssland avlöser varandra på löpande band och det är pinsamt låg nivå på hur en del länders ledare uppträder. Vad har Ryssland egentligen gjort? Jo – man har säkrat Krim. Med det menar jag att man såg till att den förskräckliga mobb av beväpnade högerextremister bland andra kunde begå samma våld där som på andra håll i Ukraina då man genomförde en olaglig, våldsam och blodig av väst sponsrad statskupp.

Man har levererat en mycket stor mängd humanitär hjälp till det krigsdrabbade Donbass som har terroriserats av västsponsrade raketer och bomber. Man har tagit emot över en miljon flyktingar från Ukraina och allt man bryr sig om i väst är de ryska elitsoldater och ryska stridsvagnar som nästan bara några få utvalda människor i Washington, USA:s marionettregering i Kiev och Sveriges Carl Bildt lyckats se. Carl Bildt som hade mage att skälla ut den tjeckiske presidenten då han ifrågasatte Carl Bildts påståenden om ryska soldater i Donbass.

Ryssland har också börjat bekämpa terrorister i Syrien. Detta stör naturligtvis korrupta ledare i väst och ett par andra länder. Deras så kallade ”moderata rebeller”, som i mångt och mycket är al-Qaida, råkar ju illa ut och de skulle ju störta Assad åt Washington. Man skall också komma ihåg att USA:s låtsaskampanj mot IS är ett brott mot internationell lag då de kränker en suverän stats luftrum dagligen. Ryssland däremot har agerat helt enligt regelboken. För övrigt inte bara i Syrien utan även i Ukraina.

Sverige behöver inte NATO. Däremot behöver Sverige ta ansvar för vad man har orsakat i samarbete med USA och NATO. Man måste ta sin del av bördan vad gäller flyktingar. Att folk i Sverige klagar på flyktingvågor är förvånande och beklämmande. Att skylla på flyktingar är tragiskt. Klaga på de som bär skulden istället – Washington och de världsledare, inklusive Sveriges politiker, som ger dem sitt stöd. Det är deras oändliga krig som driver människor på flykt. Det är de som skall beskyllas.

Man måste hjälpa till att bygga upp de länder man har bidragit till att ödelägga. Som Afghanistan, Irak och Libyen exempelvis. Även Donbass då man har gett sitt stöd till Kiev som låtit området utstå terrorkrig. Man måste våga stå upp för internationella lagar, människovärde, fred och allas lika värde. Man måste våga säga nej till Washington och sätta ned foten och kräva att USA:s terrorism omedelbart måste upphöra.

Att Sveriges politiker på egen hand skulle våga göra detta eller ens ha en önskan om att våga är bortom allt hopp. Däremot får man ju hoppas att det svenska folket tar sitt förnuft tillfånga och inser vem som är den egentliga terroristen. Vilka som bryter mot internationella lagar dagligen. Vilka som begår brott mot mänskligheten dagligen. Vilka som begår krigsbrott efter krigsbrott och slipper undan straff. Vilka som störtar legitima regeringar och ödelägger länder för egen vinnings skull. Vilka som utgör ett hot mot världsfreden. Att man tar sitt förnuft tillfånga och inser att man aldrig skall slå sig samman med korrupta kriminella terrorister. Därför måste Sverige säga bestämt nej till både medlemskap i NATO och samarbete med USA.

Jake Kayzer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s