Amerikansk presidentkandidat redo att slå till mot ryssarna i Syrien

Senatorn Marco Rubio lovar att ”våga riskera ett krig med Ryssland” för en flygfri zon i Syrien.

MarcoRubioCNBCDen amerikanske republikanske presidentkandidaten, senatorn Marco Rubio sa att han är beredd att riskera krig med Ryssland för att kunna etablera en zon som ska vara stängd för flygningar.

Detta provokativa uttalande gjorde han i en intervju med TV-bolaget CNBC. Rubio påpekade att avsaknaden av en sådan zon endast uppmuntrar ISIS-terroristerna samt leder till att de civila tvingas fly från Syrien. Den amerikanske politikern sa också att ”amerikanskt flyg skulle kunna tvinga fram en sådan zon”. ”Jag tror inte att ryssarna skulle våga testa den”.

”Jag tror inte att en väpnad konflikt med USA ligger i Rysslands intresse”, – sa Rubio. Han uteslöt inte att att det skulle kunna leda till krig med Ryssland, men ansåg att alternativet är ännu sämre.

För övrigt så är alternativet enligt den amerikanske presidentkandaten att Assad behåller posten som Syriens ledare, men förlorar praktiskt taget kontrollen över hela landet, vilket skulle leda till att terroristernas inflytande ökar.

Under tiden som amerikanska politiker fäller sådana uttalanden fortsätter det ryska flyget att bomba ISIS ställningar. I den syriska staden Aleppo har det ryska flyget utplånat terroristernas ledningscentral, där flera av gruppens ledare gömde sig. Staben förstördes helt efter en direktträff.

Källor:
http://www.huffingtonpost.com/entry/marco-rubio-russia-no-fly-zone_5612e38ae4b0368a1a60ad06
http://rusnext.ru/news/1444116296

Oleg Mezjuev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s