Syrierna tror att Ryssland kommer att rädda deras land från terroristerna

Syrierna tror att Ryssland kommer att rädda deras land från terroristerna. De hoppas på en snar fred och stabilitet i Syrien.

SyrienCivilaOm RysslandsInsatsSyriens invånare är övertygade om att den ryske presidenten Vladimir Putins beslut att sätta in flyg i Syrien kommer att innebära en vändpunkt i denna Mellanöstern-kris. De hoppas att IS (en organisation som är förbjuden i Ryssland enligt ett beslut i Rysslands Högsta domstol) besegras i deras land och att den länge efterlängtade freden kommer till Syrien.

”IS kontrollerar sedan länge området kring flygplatsen norr om min hemstad Aleppo. Alla vet om det, men koalitionens styrkor slår till var som helst utom just där”, – berättade en av lokalinvånarna för LifeNews. ”Jag ber Putin att han löser det här problemet”.

Många anser att just Ryssland kan komma att hjälpa deras land att nå framgång i kampen mot terrorismen. När den kampen är vunnen får Syrien återigen ekonomiskt stabilitet.

”Vi är övertygade om att den gemensamma rysk-syriska militäroperationen kommer att hjälpa oss att få tillbaka våra hem, som terroristerna har tagit, att den ger oss stabiliteten åter och hjälper till att återskapa ekonomin” – säger en annan syrier.

Fram till dags dato har ryska flygplan på flygbasen Hmaimim genomfört 8 flyguppdrag under vilka de har attackerat 5 objekt tillhörande IS. Bombningarna har utförts av flygplan av typen Su-24 och Su-25.

Källa: http://lifenews.ru/news/162849

Övers. av Oleg Mezjuev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s