Rysslands hjälp till Syrien är det enda rätta

USA säger att Ryssland bombar mål som inte är IS. Saudiarabien vill att Ryssland avbryter sina bombningar i Syrien. Varför är dessa två länder så oroliga över vad Ryssland gör i Syrien? Naturligtvis för att dessa två skurkstater ligger bakom kriget i Syrien och har sponsrat, tränat och på alla tänkbara sätt ställt sig bakom terrorister som IS och olika former av al-Qaida. Att Ryssland nu ger sig på dessa länders fotsoldater i Syrien ser dessa notoriska folkrättsbrottslingar som ett hot mot deras agenda för Syrien och därutöver.

ThankYouRussiaMedan korrupta Washington-politiker ropar om att Assad dödat fler människor än IS och måste tas bort från makten verkar de glömma av att det är de själva som mördat mest människor av alla sedan 2001. Deras illegala invasioner av Afghanistan, som de inledde genom flyganfall innan FN gav sitt medgivande och den fullständigt regelvidriga invasionen och förstörelsen av Irak sticker ut. Obamas politik har inte varit värdig en fredspristagares och han kommer att gå till historien som ytterligare en amerikansk krigspresident. Värre än många, bättre än någon enstaka.

USA är dessutom ett land som har för vana att blanda sig i andra länders inre angelägenheter utan att de har rätt till det. man störtar för de obekväma regeringar och ersätter de med marionetter som springer Washingtons ärenden. Kuppjuntan som häckar i Kiev för tillfället är ett bra exempel på detta. Man finansierar, utrustar och utbildar terrorister som skall agera spjutspets i konflikter där dess egna militär inte kan sättas in. Främst för att problemen på hemmaplan skulle bli för stora eftersom en majoritet av det amerikanska folket är krigstrött och går på knäna i sina försök att få dagen att gå ihop med tanke på den ekonomiska situation många tvingas leva med.

De ekonomiska problemen för många vanliga människor i USA har sin verkliga orsak i att krigsherrarna i Washington hellre lägger pengar på bomber, stridsflygplan, kryssningsmissiler, stridsvagnar och andra destruktiva mördarmaskiner istället för att se till att hemlösa barn får tak över huvudet, att sjuka människor har råd med den vård de behöver. Ingen i Washington verkar inse att istället för att mörda människor världen över genom bomber, drönarattacker, statskupper, krig via ombud, hemliga operationer med syfte att döda för Washington obehagliga människor och på annat sätt sprida sin imperialism skulle deras befolkning må bättre av fred. De människor som lever i de länder och områden som USA ger sig på i sin imperialistiska strävan efter världsherravälde skulle absolut må bättre av att man i Washington fick en ledning som såg till både USA:s och omvärldens människors bästa. Men det är en utopi som aldrig kommer att ske.

Saudiarabien är ett land som ligger bakom en stor del av den terrorism som sprider sig inte bara i Mellanöstern utan också längre. De har väst inga problem att samarbeta med trots att även Saudiarabien, liksom USA, ofta begår värre dåd än IS exempelvis. De styrande i Saudiarabien hålls om ryggen av väst och hyckleriet som visas upp av de korrupta ledarna i USA, EU och andra lydstater till Washington är häpnadsväckande och skamligt. Varken USA eller Saudiarabien har rätt att kritisera Ryssland för vad de gör i Syrien. Det är nämligen så att det är en viss skillnad mellan att ge sitt stöd till al-Qaida och IS mot att bekämpa dem. Skillnad på att bryta mot internationella lagar och bomba ett land utan att det landets regering har bett om det mot att följa de lagar som finns fullt ut. Assad har bett Ryssland om militär hjälp.

Ryssland har hörsammat det och gör det enda rätta. De bekämpar terrorister som har satt skräck i en hel värld. Att korrupta skurkstater som USA och Saudiarabien inte tycker om att deras fotsoldater i Syrien nu bekämpas på allvar kan inte få hindra Ryssland från att göra det enda rätta. Ryssland kan dock bara bekämpa symtomen på sjukdomen. Det är att bekämpa just al-Qaida, IS och andra terroristorganisationer. Sjukdomen botar man dock inte på det sättet. För att sjukdomen skall botas måste folket i USA inse att de måste förändra sitt land på ett drastiskt sätt. Innan det sker kommer krigen och terrorn inte att upphöra.

Jake Kayzer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s