Överenskommelse i Minsk om ett tillbakadragande av vapen med upp till 100 mm kaliber

Kontaktgruppen i Minsk har den 29 september kommit överens om ett tillbakadragande av alla vapen med upp till 100 mm kaliber. Överenskommelsen kommer att börja gälla så fort dokumentet har skrivits under av ledarna för Folkrepublikerna Donetsk och Lugansk. Det meddelar Denis Pusjilin, ledaren för Donetsk-delegationen i kontaktgruppen tillika talmannen i FRD:s Folkråd. Överenskommelsen kommer att presenteras för de båda ledarna i Donbass, Aleksandr Zachartjenko (FRD) och Igor Plotnitskij (FRL).

pushilin_21_2”Dokumentet har idag signerats av alla parter. Det kommer att skickas till Donetsk och Lugansk för påskrivande av ledarna för FRD och FRL. Dokumentet börjar gälla så fort de har skrivit under det”, – meddelar Donetsks nyhetsbyrå (DAN).

Enligt vad som sägs har kontaktgruppen kommit överens om att tillbakadragandet skall vara klart efter 41 dagar. Då ska alla vapen med kaliber upp 100 mm dras tillbaka från kontaktlinjen. En av kompromisserna består i att kontaktgruppen har kommit överens om att dela upp tillbakadragandet i två sektorer, Norra respektive Södra sektorn. Tillbakadragandet skall inledas i den Norra sektorn och kommer att ske i tre etapper.

Källa: http://rusvesna.su/news/1443555027

Oleg Mezjuev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s