Maria Zacharova berättade om att en informationsattack mot Ryssland har inletts

Ryska utrikesministeriets officiella representant noterar att ett informationskrig har inletts och uppmanar massmedierna till att kontrollera sin information.

MariaZacharovaAboutInformationWarMaria Zacharova, ryska utrikesministeriets officiella representant, framträdde idag med ett uttalande angående de publikationer, som har förekommit i vissa västliga massmedier om att civila skall ha dött i Syrien p.g.a. ryska flyganfall.

”Knappt hade Lavrov hunnit tala färdigt i FN:s säkerhetsråd, som otaliga publikationer och planterad information började förekomma i västliga massmedier, regionala samt även i de ukrainska massmedierna, om att civilinvånare dör till följd av den ryska militära operationen, och att operationen i stort sett riktas mot de demokratiska krafterna, mot civilbefolkningen”, – sade Zacharova.

”Jag vill säga att det är en typisk informationsattack, det omtalade informationskriget, som vi har hört talas om så många gånger och som någon, tydligen, har föreberett sig noga inför”, – sade hon och uppmanade massmedierna att använda sig enbart av verifierad information. Enligt Zacharova är det ryska utrikesministeriet berett att dela med sig av sådana uppgifter.

Källa: http://lifenews.ru/news/162724

Översättning: Oleg Mezjuev

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s