FRD: De ukrainska trupperna kände inte till överenskommelserna från Minsk angående eldupphör

De ukrainska väpnade styrkorna vid kontaktlinjen kände inte till någonting om Minsköverenskommelserna och att vapenvilan hade inletts. Det meddelade Eduard Basurin, vice-stabschef för Folkrepubliken Donetsks (FRD) folkmilis.

”Enligt uppsnappade radiosamtal har vi kunnat fastställa att cheferna för de ukrainska styrkorna kände inte till någonting om den vapenvila som hade utlysts fr.o.m. den 21 februari, och endast den 1 september hade de blivit informerade om Minsköverenskommelserna. För närvarande gör den ukrainska ledningen osäkra försök att uppfylla vapenvilan”, – sade han.

Enligt Basurin har den ukrainska armén genomfört 57 beskjutningar av olika orter i FRD mellan 7 och 19 september, medan 22 beskjutningar har registrerats mellan den 20 och 27 september. Han tillade att FRD:s spaning fortsätter att registrera ukrainska stridsfordon i närheten av kontaktlinjen, – meddelar RIA Novosti.

Den 2 oktober kommer ett nytt möte i det s.k. “Normandie-formatet” att äga rum, där kommer presidenterna Vladimir Putin (Ryssland), Francois Hollande (Frankrike), Petro Porosjenko (Ukraina) samt Tysklands förbundskansler Angela Merkel att delta.

Översättning av Oleg Mezjuev.

Källa: http://www.kp.ru/online/news/2175652/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s